Selvhjelp Norge og samarbeidspartnere har bidratt til oppstart av digitale grupper under pandemien. Her får du noen tips til hvordan det kan gjøres.

Illustrasjonsfoto: Depositphotos

Delta i en digital gruppe?

Mange vil finne det rart i starten. Noen vil kvie seg for de tekniske utfordringene og muligheten til å lese kroppsspråk er redusert, mens andre synes at dette er et godt alternativ til fysiske møter. Det beste rådet vi har er å bruke god tid på å prøve og øve slik at alle blir trygge i situasjonen. Gruppa skal ikke være en prestasjonsarena for teknisk kompetanse, men et sted der det er lov til å prøve seg frem. Kanskje har du et familiemedlem eller en venn som kan hjelpe deg?

Les erfaringen fra en deltaker i Angstringens selvhjelpgrupper her: Kan digitale møter være like bra som fysiske møter?.

Hvem starter digitale grupper?

En fordel med digitale grupper er at det ikke spiller noen rolle hvor man bor, internettet rekker over alt.

LINK Oslo, LINK Bergen og omegn, LINK Vestfold og Telemark starter digitale selvhjelpsgrupper. Ta kontakt om du tenker at det kan være noe for deg. LINK Oslo holder informasjonsmøter for dem som melder seg interessert i å gå i gruppe. Der du kan delta uforpliktende og gjøre en endelig vurdering etterpå.

Angstringen starter også digitale grupper. Her kan du se et webinar fra Angstringen som oppsummerer flott om selvhjelp og forteller om erfaringer med videogrupper.

Usikker på organisering og oppstart av digitale selvhjelpsgrupper?

Representerer du et kontaktpunkt eller en aktør som ønsker å starte digitale selvhjelpgrupper, men er usikker på hvordan? Ta kontakt med ditt distriktskontor som kan hjelpe deg med praktiske råd og mental støtte.

Det er mange muligheter til å møtes på nett. Her er noen forslag til tekniske løsninger:
Selvhjelpsgrupper på nett – digitale løsninger.

Vi har også beskrevet praktisk hjelp til å opprette møter basert på forslagene over.

Fysiske og digitale selvhjelpgrupper er i prinsippet akkurat det samme, men det er noen ting man bør være ekstra oppmerksom på når man ikke sitter i samme rom.
Her er noen Tips til organisering av et digitalt møte.