Hva er en selvhjelpsgruppe?

,

En selvhjelpsgruppe er en liten gruppe mennesker som møtes regelmessig for å håndtere sine utfordringer gjennom gjensidig hjelp og støtte. Mange synes det er godt å få snakke med noen utenom familie og venner.  

Group of Friends Talking Outside

I gruppen kan deltakerne snakke med hverandre om tanker og følelser de har. De lærer av egne og andres erfaringer ved å sette ord på det de opplever, og ved å lytte til hverandre. Gjennom samtalene blir deltakerne gjerne litt bedre kjent med seg selv, og hvor “skoen” trykker. Sakte, men sikkert finner de ut hva de må gjøre for å komme videre med sine problemer.  «Det handler om å gjøre levd liv om til kompetanse». (sitat fra Linda Garvik, erfaringskonsulent i Bergen kommune).  

Du trenger ikke å ha en diagnose, eller et spesifikt problem for å delta i en gruppe.  Det viktigste er at du har lyst, og behov for å snakke med andre mennesker i en gruppe om hvordan du har det i ditt liv. Gruppene består av 5-8 deltakere, og varer så lenge deltakerne har behov for det. De er lukket, det vil si at deltakerne er faste, deltakerne har taushetsplikt, og du deltar så lenge som du har behov for å være med. Det er gratis å delta. Fra selvhjelpsgruppene forteller deltakerne hvor godt det er å oppleve at de ikke er alene, at mange kan ha liknende opplevelser og situasjoner. Noe som gjør det lettere å snakke i en gruppe. Les mer om selvhjelpsgrupper

Har du lyst å melde din interesse? Fyll ut kontaktskjemaet, det er helt uforpliktende å melde sin interesse. 

Ønsker du å snakke med et av våre distriktskontorer, finner du kontaktinformasjon her. Les mer om kontaktpunkter her. 

Vi har utover høsten flere digitale og fysiske arrangementer, se de her.