Selvorganisert selvhjelp - en mulighet for alle

Sist endret:

 

Hva er selvorganisert selvhjelp?

Selvorganisert selvhjelp - en mulighet for alle

Selvhjelp er å gripe tak i egen opplevelse, våge å stå i og utfordre egen smerte, for gjennom det å ta ansvar for egne følelser. I en slik prosess gjenerobres jeg-et og iboende ressurser tas i bruk. Med iboende ressurser menes de kreftene den enkelte kan ta tilbake i seg selv, ved å bli kjent med eget problem og gjenvinne de kreftene man bruker på å holde noe på avstand.

Hva er en selvorganisert selvhjelpsgruppe?

Selvhjelpsgrupper er et sted der mennesker møtes for å jobbe med problemene sine, dele erfaringer og utforske muligheter. Det handler ikke alltid om å bli kvitt problemene, men om å finne nye måter å håndtere dem på for å komme videre. Erfaringene er din viktigste kunnskap.

Det gjør vondt å ta tak i vanskelige ting og ofte utsetter vi det. Men for å få til endring er det helt nødvendig – og det nytter. Fellesskapet i selvhjelpsgruppa gjør det lettere og kunnskapen kan du bruke også utenfor gruppa.

Selvhjelp er gratis, men det koster vilje og krefter.

 

Her kan du henvende deg om du ønsker å delta i en selvorganisert selvhjelpsgruppe

Selvorganisert selvhjelp - en mulighet for alle
Videosnutt fra en selvhjelpsgruppe

 

Bestill brosjyrer og hefter.

Kostnadsfritt.
Gratis frakt.

Selvorganisert selvhjelp - en mulighet for alle

Abonner på NYHETSBREV ved å skrive inn epostadressen din i menyfeltet øverst

 

Om Selvhjelp Norge

Selvhjelp Norge er et nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp finansiert av Helsedirektoratet. Vi har som en av våre hovedoppgaver å bidra til etablering av selvhjelpsarbeid og oppstart av selvhjelpgrupper lokalt. Les mer om Selvhjelp Norge her og ta gjerne kontakt med hovedkontoret i Oslo eller et av våre distriktskontorer for mer informasjon.

 

Gå til forsiden