Selvhjelp på Seniormessen i Gjøvik

Sist endret:

På seniormessen 3. mai viser private, offentlige og frivillige aktører frem hvilke tilbud de har for ett godt liv som senior i Gjøvik kommune og områdene rundt. Flere kommuner har god erfaring med slike messer. På seniormessen i mai vil folk også få mer kunnskap om mulighetene som ligger i selvorganisert selvhjelp.

Årets messe arrangeres for andre gang og har i år tittelen "Godt seniorliv". Messen er åpen for alle, uavhengig av om man er nysgjerrig på trening, aktiviteter, bolig, teknologi, helse, frivillighet – eller selvhjelp. Det blir foredrag, kurs og andre aktiviteter gjennom dagen som de besøkende kan delta på, i tillegg til 45 utstillere som kan besøkes.

Selvhjelp Norge, ved distriktsleder Erna Majormoen, skal ha et innlegg om temaet "Å ta vare på seg selv som pårørende" og informere om hvordan man kan komme i gang med selvhjelpsgrupper. Selvhjelp Norge er også en av utstillerne som vil være til stede denne dagen for å svare på spørsmål.

Selvhjelp Norge jobber på oppdrag fra Helsedirektoratet, og etter nasjonal plan for selvhjelp. Målet er at alle i Norge skal vite hva selvorganisert selvhjelp er, og hvordan de kan ta dette verktøyet i bruk når livsproblemer oppstår. Hele befolkningen, inkludert eldre, er målgruppe.

Selvhjelp på Seniormessen i Gjøvik

Selvhjelp Norge samarbeider med offentligheten og frivilligheten over hele landet for å øke kunnskapen om og muliggjøre selvorganisert selvhjelp. Les mer om mulighetene for samarbeid på selvhjelp.no.

Arrangør for messen er Gjøvik kommune ved Rådgivningstjenesten 65+. De er en del av Gjøvik kommunes helse- og omsorgstilbud, og arbeider med helsefremmende og forebyggende aktiviteter for pensjonister i kommunen.

Se Gjøvik Kommunes invitasjon til messen her.


Illustrasjonsbilde:Depositphotos